Zadužbina Miodraga Kostića daruje Palatu nauke

Na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, u prisustvu predstavnika naučne i akademske zajednice, predstavljena je Zadužbina Miodraga Kostića, koja će otvoriti prvi centar za istraživanje i popularizaciju nauke u Srbiji – Palatu nauke. Pored toga što će biti prvi centar ove vrste u našoj zemlji, biće i najveći u širem regionu, sa prostorom od 5.500 m2. U jednom delu odvijaće se naučno-istraživačke aktivnosti i pomerati granice u oblasti elektrotehnike, računarstva i softverskog inženjerstva, dok će u drugom delu biti smešteni brojni edukativni, atraktivni i interaktivni eksponati i sadržaji namenjeni popularizaciji nauke najširoj javnosti, a posebno deci i mladima.

Palata nauke – Zadužbina Miodraga Kostića biće smeštena u jednoj od najlepših zgrada u centru Beograda, na uglu ulica Kralja Milana i Kneza Miloša, i ovom spomeniku kulture koji datira iz 1924. godine, udahnuće novi život. Na ovom mestu u centru prestonice, Elektrotehnički fakultet u Beogradu vodiće 19 istraživačkih centara, a Zadužbina Miodraga Kostića obezbediće najbolje uslove i opremu za rad.

Ponosni smo što smo deo strateške i komunikacijske podrške Zadužbini Miodraga Kostića i što na ovaj način doprinosimo projektu koji na najbolji način vraća nauku i znanje u centar pažnje javnosti.