Nagrada za seriju „Veze“ na Cinelink Drama Festivalu

Na nedavno završenim danima filmske industrije CineLink Drama nagradu „Ženski glasovi“ pod pokroviteljstvom Slovenačkog filmskog centra, dobio je projekt dramske serije „Veze“ (Connections). O nagradama je odlučivao žiri u sastavu: Nataša Bučar, Anamaria Antoci i Tamara Tatishvili.

Ova serija, u vidu antologije, istražuje različite aspekte romantičnih odnosa, zalazeći u suštinu odnosa i psihologiju junaka tih priča, kao i u načine na koje okruženje utiče na njih. Kreatori serije „Veze“ su: Tea Korolija, Maja Todorović i Srđan Šaper, scenario su napisali: Tena Štivčić, Maja Todorović, Slađana Perković, Ana Miloš, Staša Koprivica i Ljiljana Ćuk. Producenti su Marija Vićić, Filip Đorić i Mirjana Jovašević. Serija nastaje pod okriljem produkcijske kuće „Adrenalin“, a u koprodukciji sa kućom „Two Rivers“.

CineLink Drama dani filmske industrije održavaju se u okviru Sarajevo film festivala i okupljaju profesionalce iz različitih oblasti kao što su pisanje scenarija, produkcija, režija i emitovanje, Učesnici programa su u julu učestvovali u onlajn pripremnoj radionici, koja će im poslužiti kao osnova za njihove projekte. CineLink Drama nastoji da podstakne kreativnost i saradnju u okviru televizijske industrije jugoistočne Evrope. Ovaj projekat služi i kao platforma za predstavljanje i razvoj projekata originalnih TV serija, a istovremeno pruža korisne mogućnosti umrežavanja i služi kao forum za sufinansiranje projekata.

Pored nagrade “Ženski glasovi” CineLink Drama nudi i dve prestižne nagrade: Drama Award Hrvatskog audiovizualnog centra, koja uključuje nagradu od 15.000 evra, i TV Drama Vision Pitch Award, za projekat koji će biti predstavljen na „TV Drama Vision“ događaju u Geteborgu.